Aktuelt

Se flere

Selskabets præsident ser med bekymring på øget politisk styring

I forbindelse med årets finanslovsforslag lægger ministeren op til, at politikerne i højere grad skal øremærke midler til bestemt forskning.

Dobbeltlancering var fuld af smag og farve

I fredags blev jubilæumsåret for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen celebreret på fornemste vis med lanceringen af ikke bare én, men hele to nye frembringelser til ære for videnskabsmanden: tegneserien "HCØ – Kampen om videnskaben" og øllen EXPERIMENTA.

Videnskabsmanden H.C. Ørsted fejret med egen øl

I anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen får Danmarks store videnskabsmand sin egen øl. H.C. Ørsted motiverede sin samtid til videbegær og nysgerrighed, og han inspirerede Carlsbergs grundlægger til at brygge øl på et videnskabeligt grundlag. Den nye Ørsted-øl er brygget som i 1820, og så indeholder den peber, idet Ørsted også stod bag det stof, der får peber til at smage særegent.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
 • sep
 • 28

Arven efter Ørsted - et kritisk perspektiv

Foredrag med professor emeritus Helge Kragh i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

 • 28. sep 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • okt
 • 5

Tre vilde år med trykkefrihed 1770-73

Ulrik Langen, Henrik Horstbøll og Frederik Stjernfelt holder et offentligt foredrag

 • 5. okt 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • okt
 • 6

Hvordan skaber man en unik, velsmagende øl med noter af videnskab?

Dobbeltforedrag med chefbrygmester Erik Lund og videnskabshistoriker Helge Kragh i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

 • 6. okt 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • okt
 • 9

Hvordan skaber man en unik, velsmagende øl med noter af videnskab?

Dobbeltforedrag med chefbrygmester Erik Lund og videnskabshistoriker Helge Kragh i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

 • 9. okt 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

Om de 2000 ord som H.C. Ørsted indførte i det danske sprog

Foredrag med professor emeritus Frans Gregersen i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

H.C. Ørsted og hans betydning for datidens musik og billedkunst

Foredrag med seniorforsker Peter Nørgaard Larsen og seniorredaktør Bjarke Moe i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

Hvordan coronakrisen fik flyttet på privatlivets grænser

Som en del af symposiet 'Nye videnskabelige vinkler på coronakrisen' holdt professor i kirkehistorie og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Centre for Privacy Studies ved Københavns Universitet Mette Birkedal Bruun et oplæg om, hvordan coronakrisen fik flyttet på privatlivets grænser

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.