Aktuelt

Se flere
Klimamode1

Klimamøde med royal deltagelse

Et ”almindeligt” medlemsmøde fik temakarakter og trak nysgerrig kronprins til. Den almindelige torsdag aften i november var ikke længere så almindelig i Selskabet. På plads bag stolene i gammel mødesal med behørig corona-afstand stod medlemmerne op. Fra trappen bekendtgjorde ekkoet af skridt på marmor at HKH Kronprinsen var på vej i selskab med præsident Marie Louise Nosch og professor Minik Rosing.

Jubilæum for Nobelpris-kåring af dansk videnskabsmand fejres med kongelig deltagelse

I år er det nøjagtigt 100 år siden, at fysiolog August Krogh modtog Nobelprisen for sin banebrydende forskning i kapillærernes fysiologi, og det fejres med et særligt symposie i Videnskabernes Selskab med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen.

unesco

Verdens Videnskabsdag

I dag, den 10. november, er ”videnskabens dag”, og det fejres overalt på kloden. Dagen skal sætte fokus på videnskabens store rolle i vores samfund. Ikke mindst i en tid, hvor flaskehalsen peger på netop videnskaben, når globale problemer som Covid-19, klimakrisen og demokratisk udhulning skal løses.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
 • nov
 • 30

At leve med iltmangel: hvordan klarer dyr det?

Angela Fago, professor ved Institut for Biologi, Aarhus Universitet holder et offentligt foredrag

 • 30. nov 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • dec
 • 4

Generating High-Intensity, Ultrashort Optical Pulses

***Rescheduled to autum 2021***
Nobel Laureate professor Donna Strickland gives a public lecture

 • 4. dec 2020
 • 16.00-18.30
København N
Tilmeld og læs mere
 • dec
 • 7

Hvordan lykkedes det vores forfædre at forvandle en aggressiv ulveflok til menneskets bedste ven?

Tom Gilbert, professor ved The GLOBE Institute, Københavns Universitet holder et offentligt foredrag.

 • 7. dec 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • dec
 • 8

Hvordan lykkedes det vores forfædre at forvandle en aggressiv ulveflok til menneskets bedste ven?

Tom Gilbert, professor ved The GLOBE Institute, Københavns Universitet holder et offentligt foredrag.

 • 8. dec 2020
 • 19.00-21.10
København V
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

H.C. Ørsteds verdensbillede og videnskab

Foredrag med lektor Anja Skaar Jacobsen i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Vedvarende energi - uden Ørsted gik det ikke

Foredrag med professor Frede Blaabjerg i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

Plastik - et epokegørende materiale på godt og ondt

Yvonne Shashoua, forskningsprofessor i Syntetiske Polymere ved Forskning, Samling og Konservering, Nationalmuseet holder et offentligt foredrag

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.