Aktuelt

Se flere
Frederik Poulsen spot

Forskning i Bibelen indbringer sølvmedalje

Når Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab på torsdag den 22. oktober uddeler dette års Sølvmedalje til en særligt talentfuld, prominent forsker, lægges den i hånden på dr.theol. Frederik Poulsen, adjunkt ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, som forsker i Det Gamle Testamente.

Artikel om nye medlemmer spot

Videnskabernes Selskab får nye medlemmer

Videnskabernes Selskab byder hele 15 nye fremragende videnskabsfolk fra den naturvidenskabelige forskerverden velkommen som medlemmer.

HM Dronningen uddeler Videnskabernes Selskabs Guldmedalje til 81-årig matematiker på internationalt topniveau

Guldmedaljen uddeles for en livslang indsats for dansk videnskab. Med sine 81 år, mange videnskabelige artikler og bidrag indenfor matematik og fortsatte virke er professor emerita ved Institut for Matematiske Fag ved Københavns Universitet Gerd Grubb et inspiratorisk fyrtårn i den danske forskningsverden. HM Dronningen overrækker prisen ved en festligholdelse i anledning af dronningens 80-års fødselsdag.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
 • okt
 • 26

Hvordan kan man måle lægemidlers effekt i hjernen?

Gitte Moos Knudsen, dr.med., overlæge ved Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet holder et offentligt foredrag

 • 26. okt 2020
 • 19.30-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • okt
 • 27

Livestreaming fra Aarhus Universitet: Tang

Foredrag med Annette Bruhn, seniorforsker i marin økologi ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

 • 27. okt 2020
 • 19.00-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
 • nov
 • 2

Our magnetic earth

Foredrag med professor Chris Finlay, DTU Space i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

 • 2. nov 2020
 • 19.30-21.00
København Ø
Tilmeld og læs mere
 • nov
 • 3

Livestreaming fra Aarhus Universitet: Dybhavet - nyt fra en ukendt verden

Foredrag med professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen, Institut for Biologi, Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud, Biologisk Institut, Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology

 • 3. nov 2020
 • 19.00-21.00
København V
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

Tre vilde år med trykkefrihed 1770-73

Foredrag med Ulrik Langen, Henrik Horstbøll og Frederik Stjernfelt.

Arven efter Ørsted - et kritisk perspektiv

Foredrag med professor emeritus Helge Kragh i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Elektromagnetisme og kvanteelektronik

Foredrag med lektor Jens Paaske i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.