Carlsbergfondets Forskningspriser 2017 blev uddelt den 3. september 2017. Priserne uddeles efter indstilling fra Videnskabernes Selskabs præsidium.

kykhgkhghgvm

Fra ventre: Selskabets præsident Mogens Høgh Jensen, Søren Pind, Mette Birkedal Bruun, Kronprinsesse Mary, Karl Anker Jørgensen, Carlsbergfondet formand Flemming Besenbacher og generalsekretær i Selskabet Lars Arge

H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte sammen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind priserne ved en festmiddag i Ny Carlsberg Glyptotek.

Mette Birkedal Bruun, professor ved Københavns Universitet, og Karl Anker Jørgensen, professor ved Aarhus Universitet modtager priserne for deres banebrydende forskning inden for henholdsvis kirkehistorie og organisk kemi.

Med prisen følger 1 million kr., hvoraf 750.000 kr. gives til forskningsaktiviteter, mens 250.000 kr. er en personlig hædersgave.

Selskabets præsident, Mogens Høgh Jensen siger om udvælgelsen:

Det er en fantastisk spændende opgave at få lov til at udvælge de to modtagerne af Carlsbergfondet Forskningspriser. Der er jo indstillet så mange fremragende forskere til priserne, og det er derfor ikke nogen nem opgave udvælge modtagerne. Det, der gør disse priser særlige er, at vi får lov til at hædre en excellent forsker både inden for humaniora og naturvidenskab. Det viser netop den bredde i forskningen, som Videnskabernes Selskab står for. Et stort tillykke til de to prismodtagere fra hele Præsidiet.  

Læs mere om prismodtagerne på Carlsbergfondets hjemmeside.