Rubina Raja, professor mso. i klassisk arkæologi ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje 2014.


Rubina Rajas fremragende forskning indenfor klassisk arkæologi er karakteriseret ved en imponerende bredde, stor omhu og originalitet samt en innovativ tilgang til feltet. Det gælder bl.a. det igangværende Palmyra Portræt Projekt, hvor Rubina Raja på fornem vis har publiceret hidtil ukendt materiale.

Videnskabernes Selskab ønsker desuden at fremhæve Rubina Rajas fremragende evne til at etablere levende og dynamiske forskningsmiljøer og tværfaglige samarbejder i Danmark såvel som i udlandet.

Sølvmedaljen bliver overrakt af Selskabets præsident Kirsten Hastrup ved et møde i Selskabet torsdag den 20. november 2014.

Om Sølvmedaljen
Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab uddeler hvert år en sølvmedalje til en yngre dansk forsker for en fremragende grundvidenskabelig præstation.Prisen uddeles skiftevis til en humanistisk og en naturvidenskabelig forsker. Med sølvmedaljen følger et prislegat på 100.000 kr. til modtagerens forskning.