Modtager af H.C. Ørsted Guldmedaljen i kemi, professor Karl Anker Jørgensen holder et offentligt foredrag

Molekyler – og deres spejlbillede – og dit spejlbillede

Selskabet for Naturlærens Udbredelse og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab inviterer til offentligt foredrag med modtageren af H.C. Ørsted Guldmedaljen i kemi, professor Karl Anker Jørgensen.

Mandag den 28. oktober 2019 kl. 19.30-21.30 i Auditorium 1 i H.C. Ørsted-bygningen, Universitetsparken 5, København Ø

****TILMELD DIG FOREDRAGET HER og hør ham fortælle om sin forskning****

"Har du nogensinde tænkt på, at når du ser dig selv i spejlet - så er dit spejlbillede forskelligt fra dig selv – og at det skyldes molekylerne i din krop”!

Mange molekyler optræder som spejlbilleder af hinanden, og alt levende er opbygget af disse spejlbilledmolekyler. Men det er kun den ene spejlbilledform af disse molekyler, der forekommer i levende organismer, og dette påvirker vores liv og den verden, vi lever i.

Foredraget vil være en tur gennem disse molekylers fantastiske og forunderlige verden – og hvordan kemikere nu kan begynde at styre dannelsen af én bestemt spejlbilledform af et molekyle.

Guldmedaljeuddelingen og foredraget er blevet muliggjort på baggrund af støtte fra energiselskabet Ørsted og Carlsberg Mindelegat.

Om prismodtageren

Karl Anker Jørgensen er født i 1955 og siden 1993 professor i kemi ved Aarhus Universitet. Udover en strålende videnskabelig karriere er han tidligere atlet og vandt i 1970erne flere Danmarksmesterskaber, herunder i tikamp. Hans interesse for katalytisk kemi blev vakt i 1985 som postdoc hos Nobelpristageren Roald Hoffmann ved Cornell University.

Han modtager H.C. Ørsted Guldmedalje i kemi for sin internationalt banebrydende forskning inden for katalytisk kemi og sine fremragende evner til at formidle videnskabelige resultater til et bredere publikum i fuld overensstemmelse med H.C. Ørsteds egne visioner.

Onsdag den 16. oktober 2019 overrækker Hendes Majestæt Dronning Margrethe II H.C. Ørsted Guldmedaljen i kemi til professor Karl Anker Jørgensen fra Aarhus Universitet. 

Kom og hør ham fortælle om sin forskning ved et offentligt foredrag i Auditorium 1, H.C. Ørsted bygningen. 

Læs mere om H.C. Ørsteds Guldmedalje og Selskabet for Naturlærens Udbredelse her

28. okt 2019

19.30-21.30

 • Sted:

  Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen
  Universitetsparken 5
  2100  København Ø

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  gratis - men tilmelding her på siden er nødvendig

 • Andet:

Guldmedaljeuddelingen og foredraget er blevet muliggjort på baggrund af støtte fra energiselskabet Ørsted og Carlsberg Mindelegat

Se foredraget her

Spørgsmål

 • Mette Miller Danielsen
 • Program konsulent
 • 33435314
 • mda@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.