Særarrangement

Nordisk mad før og nu

Lars Jørgensen og Arne Astrup

Lars Jørgensen og Arne Astrup holder foredrag om Nordisk mad før og nu.

Er oldtidens ”palæo”-kost vejen frem i forebyggelsen af livsstilsygdomme? Fødevarer og kostsammensætning er et af nutidens højaktuelle emner. Vi forsker intenst i fødevarers og kostsammensætningens betydning for livstilssygdomme, en længere levetid m.v. Vi er i en stadig søgen efter nye veje til at forbedre vor sundhed. Skal vi spise mere stenalderkost i form af animalsk protein, eller skal vi vægte det vegetabilske tungere? Men hvad spiste man egentlig i oldtiden, og kan den kostsammensætning bruges i dag?

I to foredrag belyses dels fortidens kostudvikling ud fra arkæologiske fund, dels nutidens mange og skiftende kostråd: 

1) Hvad fortæller arkæologien og naturvidenskaberne egentlig om kostsammensætningen i Nordens oldtid?

2) Stenalderens jægere og samlere til forebyggelse af livsstilssygdomme? En kritisk gennemgang af de nuværende kostråd.

Billedet nedenfor forestiller indsamlede, halverede vildæbler fundet i en forrådsgrube fra bondestenalderen på Bornholm. De er dateret til ca. 2200 BC.

22. sep 2014

19.30-21.00

  • Sted:

    Videnskabernes Selskab
    H.C. Andersens Boulevard 2
    3422  København

  • Arrangement:

    Offentligt Foredrag

  • Pris:

    Gratis

se foredraget

Spørgsmål

  • Eva Bang-Hansen
  • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.