Særarrangement

Nordisk mad før og nu

Lars Jørgensen og Arne Astrup

Lars Jørgensen og Arne Astrup holder foredrag om Nordisk mad før og nu.

Er oldtidens ”palæo”-kost vejen frem i forebyggelsen af livsstilsygdomme? Fødevarer og kostsammensætning er et af nutidens højaktuelle emner. Vi forsker intenst i fødevarers og kostsammensætningens betydning for livstilssygdomme, en længere levetid m.v. Vi er i en stadig søgen efter nye veje til at forbedre vor sundhed. Skal vi spise mere stenalderkost i form af animalsk protein, eller skal vi vægte det vegetabilske tungere? Men hvad spiste man egentlig i oldtiden, og kan den kostsammensætning bruges i dag?

I to foredrag belyses dels fortidens kostudvikling ud fra arkæologiske fund, dels nutidens mange og skiftende kostråd: 

1) Hvad fortæller arkæologien og naturvidenskaberne egentlig om kostsammensætningen i Nordens oldtid?

2) Stenalderens jægere og samlere til forebyggelse af livsstilssygdomme? En kritisk gennemgang af de nuværende kostråd.

Billedet nedenfor forestiller indsamlede, halverede vildæbler fundet i en forrådsgrube fra bondestenalderen på Bornholm. De er dateret til ca. 2200 BC.

22. sep 2014

19.30-21.00

  • Sted:

    Videnskabernes Selskab
    H.C. Andersens Boulevard 2
    3422  København

  • Arrangement:

    Offentligt Foredrag

  • Pris:

    Gratis

se foredraget

Spørgsmål

  • Eva Bang-Hansen
  • ebh@royalacademy.dk