En aften med

EliteForsk-prismodtagerne

Traditionen tro, inviterede Videnskabernes Selskab årets EliteForsk-prismodtagere til at holde offentlige foredrag om deres forskning. 

Prismodtagerne fik overrakt deres pris af uddannelses- og minister Søren Pind den 1. marts2018 ved en festlighed i Operaen.


SE ELLER GENSE FOREDRAGENE HER:

Velkomst ved generalsekretær Lars Arge, tidligere EliteForsk-prismodtager og formand for FNU og Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond:

Anja Groth, professor på Biotech Research and Innovation Centre (BRIC), Københavns Universite. Hun forsker i cellehukommelse, altså hvordan DNA'et og information om cellens funktion overføres, når celler deler sig i to nye celler. Fejl i cellehukommelsen og i kopieringen af DNA'et kan skade organismen og lede til kræft: 
EPIGENETISK CELLEHUKOMMELSE

N. Asger Mortensen, dr.techn, professor, VILLUM Investigator og Chair of Technical Science Center for Nano Optics & Danish Institute for Advanced Study, Syddansk Universitet. Han arbejder med lysstof-vekselvirkninger på grænsefladen mellem kvantefysik og elektrodynamik. Det kan bidrage til f.eks. at udvikle kommunikationssystemer, der ikke kan aflures, hurtigere informationsbehandling og udvikling af sensorer til nytte for eksempelvis medicinfremstilling:
PLASMONER I METAL NANOSTRUKTURER – Fra strukturelle farver til mulige kvante-effekter

Stig Helveg, Fellow, Haldor Topsøe A/S. Han er verdensførende i at udvikle og bruge elektronmikroskopi til at studere katalysatorers overflader helt ned i atomstørrelse. Den viden bruges til at forbedre mange forskellige katalysatorer, der er afgørende for at mindske energiforbruget:
AT SE DET STORE I DET SMÅ - banebrydende elektromikroskopi.

7. mar 2018

19:00-21.30

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København V

TILMELDING:

HVOR?

wptiger.com

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +45 25 36 07 70
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.