Epigenetik -

og dens rolle i udviklingen og behandling af kræft

Kristian Helin

Kristian Helin er direktør i Biotech Research & Innovation Centre (BRIC), Københavns Universitet fra 2003; professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU fra 2004; centerleder, Danmarks Grundforskningscenter for Epigenetik 2007-17; forskningsleder Danish Stem Cell Center fra 2012 og medstifter af biotek-selskabet EpiTherapeutics Aps.

Epigenetik er relateret til genetik. Epigenetikken beskæftiger sig med funktionelle forandringer af genomet, som kan overføres fra en generation til en anden, uden at det involverer ændringer i selve DNA-sekvensen. Epigenetik bliver ofte brugt af forskere som en ”brokkasse” for arvelige træk, hvor der ikke er en umiddelbar genetisk forklaring. Epigenetik er derfor blevet trendy!

Kristian Helin vil i foredraget forsøge at svare på nogle elementære spørgsmål om epigenetik:  Hvad er epigenetik? Hvilken betydning har epigenetikken for vores cellers hukommelse og funktion, og hvordan leder ændringer i epigenetiske proteiner til kræft? Han vil også diskutere, hvordan vi og andre har anvendt vores indsigt i de epigenetiske styringselementer til udvikling af nye behandlinger for kræftpatienter. Den epigenetiske forskning er et felt i rivende udvikling, og han glæder sig til en god diskussion med publikum.  

11. dec 2017

19:30-21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35, 3.sal
  1553  Copenhagen V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

Tilmelding

Hvor?

wptiger.com

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +4525360770
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.