Aktuelt

Se flere

Kønsdiversitet i forskning: ”Der er ikke nogen one-size-fits-all-løsninger”

Hvordan fremmer vi kønsdiversitet i forskning? Videnskabsår22 og Videnskabernes Selskab inviterede til debat om mulige løsninger på udfordringen.

Nu starter ny videnskabsserie om Niels Bohr

En ny serie af film dykker ned i videnskabsmanden Niels Bohrs forskning og ser på hans indflydelse på nutidens store opfindelser og videnskabelige løsninger. Serien er produceret som led i fejringen af 100-året for Bohrs modtagelse af Nobelprisen i Fysik.

Opslag: Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje 2023

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab indkalder indstillinger til Selskabets Sølvmedalje og prislegat for 2023. Sølvmedaljen uddeles i 2023 til en yngre forsker inden for det natur- eller sundhedsvidenskabelige område.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
  • dec
  • 5

Foredragsaften med modtagere af Sapere Aude 2022

Foredrag med modtagere af Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude-bevillingerne 2022.

  • 5. dec 2022
  • 19.00-21.00
København V
Tilmeld og læs mere
  • dec
  • 13

Kom til forpremiere på serie om Niels Bohr og mød instruktøren bag filmene

Videnskabsserien ”På skuldrene af Bohr”, der sætter fokus på den store betydning Bohrs forskning stadig har. Instruktøren bag filmene vil fortælle om tilblivelsen af serien, og hvordan man omsætter til tider tør videnskab til levende billeder. Serien er støttet af Videnskabernes Selskab.

  • 13. dec 2022
  • 19.00-20.30
København V
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

Hvor er hjemmet - Hvad er hjemmet?

Mette Birkedal Bruun, professor og centerleder, Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, gav et offentligt foredrag.

Middelalderisme i dansk romantisk litteratur

Lis Møller, professor i Litteraturhistorie på Aarhus Universitet gav et offentligt foredrag.

Building stars, planets and the ingredients for life in space

Ewine van Dishoeck, Professor i Molecular Astrofysik ved University of Leiden gav et offentligt foredrag.

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.