Aktuelt

Se flere

Nysgerrige danskere trodsede EM og hedebølge for at få svar

Der var høj varme, men endnu højere latter, da Anders Lund Madsen kridtede banen op til en dyst i viden mellem fem af landets førende forskere og publikum.

EASAC: En fjerdedel af Europas drivhusgasser kommer fra bygninger. Ny rapport kalder på radikale ændringer, fx bør hele bygninger kunne genanvendes.

Det er blot en af anbefalingerne fra EASAC, der tæller talrige prominente forskere fra de videnskabelige akademier i EU. De ser med stor alvor på bygningernes klima-aftryk.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
  • nov
  • 12

Generating High-Intensity, Ultrashort Optical Pulses

Nobel Laureate Professor Donna Strickland gives a public lecture

  • 12. nov 2021
  • 16.00-18.30
København N
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

Spørg Videnskabernes Selskab

Hverdagen er fuld af spørgsmål som videnskaben kan svare på – vores forskerpanels viden blev testet.

Foredragsaften med modtagere af Sapere Aude 2020

Fem fremragende forskningsledere fortalte om deres forskningsprojekter

Foredragsaften med EliteForsk-prismodtagere 2021

Fem yngre fremragende forskere blev den 6. maj kåret som EliteForskere af Uddannelses- og Forskningsministeren. Mandag den 17. maj fortalte de om deres forskning i Videnskabernes Selskab.

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.