Aktuelt

Se flere

Debatindlæg fra Videnskabernes Selskab

Vilkårene for at lave god forskning er i dag svækket. Det skyldes blandt andet få basismidler og et stort fokus på, hvor meget forskere producerer, frem for kvaliteten, skriver Marie-Louise Bech Nosch, Thomas Sinkjær og Jonas Krog Lind fra Videnskabernes Selskab.

Videnskabelige akademier står sammen om at hjælpe ukrainske forskere

På tværs af nationer er akademier gået sammen for at hjælpe udsatte forskere fra Ukraine. På et møde i Warszawa den 2. juni lagde man en plan med 10 handlingspunkter, der særligt tager højde for unge forskere. Den er netop udgivet i det videnskabelige tidsskrift Science.

Videnskabernes Selskab på Folkemødet

Videnskabernes Selskab var med på årets Folkemøde med debatter om både forskningspolitik, forskningsformidling og klimafremtiden.

Arrangementer

Se alle Arrangementer
  • jun
  • 30

QCD: The Power and the Glory

Professor og nobelprismodtager i fysik, Frank Wilczek holder den 20. forelæsning i serien Royal Academy Nobel Laureate Lectures.

  • 30. jun 2022
  • 16.00-18.30
KØBENHAVN N
Tilmeld og læs mere

Seneste foredrag

Se flere

Digitale tvillinger – fra hype til anvendelse på virkelige problemer

Jesper Hattel, professor og sektionsleder på Institut for Mekanisk Teknologi, DTU gav et offentligt foredrag

At studere overfladeprocesser og deres betydning for liv på Mars hjemme i Aarhus

Kai Finster, professor ved Institut for Biologi, Aarhus Universitet gav et offentligt foredrag.

Religion og økonomisk vækst

Jeanet Sinding Bentzen, lektor på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet gav et offentligt foredrag.

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.