Aktuelt

Se flere

Videnskabernes Selskab: Det lærte 2020 os om videnskaben og fremtiden

Klummen er bragt i Altinget d. 11/1 2021 og skrevet af præsidiet bestående af Henrik Balslev, Bjarne Grønow, Peter Harder, Marie Louise Nosch, Marianne Pade og Thomas Sinkjær.

300.000 siders videnskab lige ved hånden!

Hvad har mammutter, meteorer og den filosofiske etiks principper til fælles? De er alle emner, som du – for første gang nogensinde – kan søge på i en spritny digital publikationsplatform, der nu lanceres af Videnskabernes Selskab. Platformen giver dig nemlig gratis adgang til alle bøger udgivet af Selskabet gennem de sidste 275 år.

Dit månedlige indblik i det danske grundforskningsmiljø

Nu kan du hver måned glæde dig til at læse et nyt kapitel af Stine Falsigs "Fortællinger fra Grundforskningens Grænseland". Mød hele 25 aktuelle forskere og bliv klogere på, hvorfor de beskæftiger sig med grundforskning. Første kapitel er allerede tilgængeligt.

Arrangementer

Se alle Arrangementer

Seneste foredrag

Se flere

At leve med iltmangel: hvordan klarer dyr det?

Angela Fago, professor ved Institut for Biologi, Aarhus Universitet holder et offentligt foredrag

H.C. Ørsteds verdensbillede og videnskab

Foredrag med lektor Anja Skaar Jacobsen i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Vedvarende energi - uden Ørsted gik det ikke

Foredrag med professor Frede Blaabjerg i anledning af fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Der serveres LIMITED EDITION H.C. Ørsted øl "Experimenta" ved foredraget.

Udvalgte Publikationer

Se flere publikationer

HCØ - Kampen om videnskaben

HCØ – Kampen om Videnskaben udgives i et unikt samarbejde mellem tegneserieforlaget Cobolt og Videnskabernes Selskab. Det er historien om en mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

H. C. Ørsted: Naturvidenskabelige skrifter

I anledningen af 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen udsender Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab et fotografisk genoptryk af Ørsteds naturvidenskabelige afhandlinger i fornemt design, der er et jubilæum værdigt.

Danmarks Havalger bind 1-2

Danmarks Havalger er den mest omfattende danske algeflora til dato. Den indeholder beskrivelser af alle de 373 marine makroskopiske alger, der er fundet i danske farvande.

From the early years of Phonology. The Roman Jakobsen - Eli Fischer-Jørgensen correspondence (1949-1982)

Gennem en menneskealder, fra 1949 til 1982, brevvekslede de to store lingvister Roman Jakobson (1896-1982) og Eli Fischer-Jørgensen (1911-2010) jævnligt. Nu, næsten 40 år siden det sidste punktum i deres korrespondance blev sat, udgiver Videnskabernes Selskab hele denne omfattende brevveksling.