Videnskabsinteresserede valgte molekylærbiologien over sommervarmen og tog til forelæsning med nobelprismodtager Joachim Frank, da professoren gæstede Videnskabernes Selskabs første nobelforelæsning i det jyske.

Af: Rikke Reinholdt Petersen

I slutningen af juni kunne Aarhus Universitet slå dørene op til en af Videnskabernes Selskabs Nobel Laureate Lectures; den første til at blive afholdt i Jylland. Her var det professor ved Columbia University Joachim Frank, der som dagens forelæser tog deltagerne med på en tidsrejse gennem hele tre teknologiske revolutioner inden for billeddannelsen af biologiske molekyler. 

Under forelæsningen præsenterede Frank også sin egen forskning på området. Hans arbejde har nemlig spillet en væsentlig rolle i at lægge byggestenene til alt det, vi kan i dag, som fx at skabe detaljerede 3D-modeller af molekyler. 

Joachim Franks nobelforelæsning var nummer 23 i rækken af Royal Academy Nobel Laureate Lectures, som Videnskabernes Selskab afholder med finansiering fra Novo Nordisk Fonden. Tidligere forelæsninger har foregået i København.

Se hele forelæsningen med Joachim Frank via Videnskabernes Selskabs YouTube-kanal ved at klikke her.