Videnskabsår22

Videnskabernes Selskab deltager aktivt i Videnskabsår22.

Her på siden kan du følge med i Selskabets aktiviteter der afholdes i forbindelse med Videnskabsår22.


Videnskabsår22 er en dansk formidlingsindsats, der arbejder for at udbrede budskabet om, hvor afgørende en rolle grundforskning spiller for en bæredygtig, fortsat udvikling af livet på planeten som defineret i FN's 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, som også Danmark har forpligtet sig til at indfri. 

Videnskabsår22 formidler grundforskningens afgørende rolle for bæredygtig udvikling gennem oplysende populærformidling til danskerne, undervisningsmateriale til børn og unge, foredrag og talks på festivaler og konferencer – og ved at initiere debatter, diskussioner og høringer med dem, der gennem deres position, faglighed eller mandat kan påvirke vilkårene for inkluderende, åben og velfinansieret grundforskning til gavn for både os selv og kommende generationer. 

Professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi, astrofysiker Anja. C. Andersen koordinerer på vegne af Videnskabernes Selskab de danske indsatser med FN's International Year of Basic Sciences for Sustainable Development. 


Selskabets Videnskabsår22 aktiviteter

Nu starter ny videnskabsserie om Niels Bohr

En ny serie af film dykker ned i videnskabsmanden Niels Bohrs forskning og ser på hans indflydelse på nutidens store opfindelser og videnskabelige løsninger. Serien er produceret som led i fejringen af 100-året for Bohrs modtagelse af Nobelprisen i Fysik.

Niels Bohr Kalender

I anledningen af 100-året for Niels Bohrs modtagelse af Nobelprisen har Selskabet lavet en Niels Bohr kalender.

Forskningens Døgn 2022

Igen i år inviterede Videnskabernes Selskab og Det Unge Akademi til rundvisning og foredrag.

Videnskaben i Kometernes Jul

I løbet af december 2021 udkom 8 afsnit af Videnskaben i Kometernes jul som er en del af Universet Udenom, produceret af Boomshanka Productions for Videnskabernes Selskab.