Startskuddet på det nationale videnskabsår var den naturvidenskabelige fiktionsjulekalender for hele familien Kometernes jul og Universet Udenom. I løbet af december 2021 udkom 8 afsnit af Videnskaben i Kometernes jul som er en del af Universet Udenom, produceret af Boomshanka Productions for Videnskabernes Selskab. 

Videnskaben i Kometernes jul omhandler nogle af de mest spændende emner fra julekalenderen Kometernes jul – forklaret, så du let kan forstå dem. Hvorfor gør teenagere somme tider dumme ting? Kan man teleportere et menneske? Hvorfor bliver vi forelskede? Hvordan ser din smartphone ud om 20 år? Og hvorfor smager kød bedre end grøntsager? De og mange flere spørgsmål svarer vi på, når nogle af Danmarks dygtigste forskere forklarer videnskaben fra Kometernes jul.

Teleportation – fremtidens transportmiddel
Udgivet 4. december 2021

I en kælder i København kan de allerede teleportere. Men hvornår er det muligt at teleportere mennesker? Og hvad ville der ske med din hverdag, hvis det pludselig var muligt at teleportere dem?

Fra blyantspids til bøjelig elektronik – fremtidens vidunderstof
Udgivet den 6. december 2021

Kul og diamant består af det samme. Men hvordan kan det være rigtigt? Og hvordan er det muligt, at det samme stof vil ændre vores fremtid, når det bruges til mikroskopisk elektronik?

 

Fremtidens smartphone – du bliver selv skærmen
Udgivet den 12. december 2021

Har du tænkt over, hvordan din smartphone ser ud om 20 år? Ifølge forskerne peger alt på, at den bliver en del af din krop – både udenpå og indeni.


Smager kød bedre end grøntsager
Udgivet den 13. december 2021

Er vi som mennesker programmeret til at være rovdyr og elske kød – eller er det bare noget, vi har lært os selv? Se svaret her.


Kan sorg gøre dig syg?
Udgivet den 15. december 2021

Hvert år rammes 50 danskere af noget, man indtil for nyligt troede, var umuligt. Deres hjerte ødelægges af sorg.


De uligevægtige teenagere
Udgivet den 17. december 2021

Hvorfor gør teenagedrenge somme tider dumme ting? Og hvorfor elsker så mange teenagepiger dagbøger? Få forklaringen her.


Den vanvittige forelskelse
Udgivet den 18. december 2021

At være forelsket er faktisk at være vanvittig. Det hele skyldes noget, som hedder hormoner.


Verdens største magnet holder dig i live
Udgivet den 22. december 2021

Ordet magnet lyder ikke så vildt i sig selv. Men uden magneter havde du hverken haft din computer, dit tv eller din smartphone. Faktisk ville du ikke engang være i live.