Arrangementer

Videnskabernes Selskab inviterer til foredragsrækken Aktuelt fra Forskningen, The Royal Academy Lectures in the Humanties and Social Sciences og The Royal Academy Nobel Laurate Lectures og Forskningens Døgn samt foredrag med modtagere af EliteForsk-priserne, Sapere Aude, Carlsbergfondets Forskningspris og For Women in Science-priserne.

Gratis adgangskort, der kan rekvireres længere nede på denne side, sendes via e-mail og skal printes og medbringes til foredraget. 

KDVS indsamler personoplysninger til brug for registrering af tilmeldte til Selskabets arrangementer. Du kan læse om, hvordan Selskabet behandler personoplysningerne i Selskabets privatlivspolitik.

Bemærk, at man tidligst kan tilmelde sig Aktuelt fra Forskningen-foredragene 14 dage før.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Mette Miller Danielsen på mda@royalacademy.dk eller 33 43 53 14

17. maj 2021

19.00-21.00

EliteForsk 2021

EliteForsk-prismodtagerne 2021

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år fem EliteForsk-priser til nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskere. Alle indstillinger vurderes af bestyrelsen for Danmarks Frie Forskningsfond, som indstiller pris- og rejsestipendiemodtagere til uddannelses- og forskningsministeren.

Videnskaberne Selskab afholder i den forbindelse en spændende foredragsaften med årets prismodtagere, hvor vi vil få et indblik i de yngre forskeres banebrydende forskning. 

Du kan til dette foredrag sikre dig en plads i Ny Mødesal ved tilmelding eller se med online.

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553 København V

Tilmeld og læs mere

18. maj 2021

19.00-21.00

Oluf Borbye Pedersen

Magtfulde mikrober der gavner dig

I samarbejde med Aarhus Universitet vil Selskabet henover foråret transmittere et udvalg af De Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.
Foredragene kan ikke ses online men kræver fysisk tilstedeværelse i Videnskabernes Selskab

Aftenens foredrag er med professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet.

Bliv klogere på den nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem. De styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt.

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553 København V

Tilmeld og læs mere

27. maj 2021

19.00-21.00

Sapere Aude

Sapere Aude 2020

Siden 2010 har yngre forskningsleder fået et skub på vejen af bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond som en del af DFF's karriereprogram for særligt talentfulde, yngre forskere. 

Som tidligere år vil Videnskabernes Selskab invitere en håndfuld af disse yngre talenter til at fortælle om deres forskningsprojekter ved et åbent arrangement i Selskabet. Foredragsaftenen var planlagt til december 2020, men blev udsat på grund af forsamlingsforbuddet.

Du kan til dette arrangement sikre dig en plads i Gl. Mødesal ved tilmelding eller se med online.


 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553 København V

Tilmeld og læs mere

12. nov 2021

16.00-18.30

Donna Strickland

Generating High-Intensity, Ultrashort Optical Pulses

Kom og mød nobelprismodtager Donna Strickland, når hun fortæller, hvordan hun ved hjælp af grundforskning udført blandt andre af H.C. Ørsted, har udviklet laserlys til at kunne langt mere end tidligere. Det gælder f.eks. i forhold til vores mobiltelefoner og øjenoperationer.

 • Sted:

  Niels K. Jerne Auditoriet, Panum, Mærsk Tårnet
  Blegdamsvej 3B
  2200 København N

Tilmeld og læs mere