Carlsbergfondets Forskningspriser 2018 blev uddelt den 2. september 2018. Priserne uddeles efter indstilling fra Videnskabernes Selskabs præsidium.

H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte sammen med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers priserne ved en festmiddag i Ny Carlsberg Glyptotek.

Carlsbergfondets forskningspriser 2018 gives til professor i finansiel økonometri Tim Bollerslev fra Department of Economics på Duke University og professor i strukturel biologi Poul Nissen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet. Med prisen følger 1 million kr., hvoraf 750.000 kr. gives til forskningsaktiviteter, mens 250.000 kr. er en personlig hædersgave.

Selskabets præsident, Mogens Høgh Jensen siger om udvælgelsen: Det er en fantastisk spændende opgave at få lov til at udvælge de to modtagerne af Carlsbergfondet Forskningspriser. Der er jo indstillet så mange fremragende forskere til priserne, og det er derfor ikke nogen nem opgave udvælge modtagerne. Det, der gør disse priser særlige er, at vi får lov til at hædre en excellent forsker både inden for humaniora og naturvidenskab. Det viser netop den bredde i forskningen, som Videnskabernes Selskab står for. Et stort tillykke til de to prismodtagere fra hele Præsidiet.  

Læs mere om prismodtagerne på Carlsbergfondets hjemmeside.