Carlsbergsfondets forskningspriser 2021 blev overrakt psykologiprofessor Dorthe Berntsen og dna-forsker Eske Willerslev ved en festlig ceremoni på Glyptoteket med både royal og ministeriel deltagelse.

Forskerne Dorthe Berntsen og Eske Willerslev modtog søndag aften Carlsbergfondets Forskningspriser. Overrækkelsen foregik på Glyptoteket, hvor H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen var med til at hylde prismodtagerne, hvis tværfaglige indsats har bidraget til forståelsen af mennesket og dets omgivelser.

Professor på Aarhus Universitet Dorthe Berntsen modtager prisen for sin enestående forskning i menneskets evne til at erindre oplevelser i den personlige fortid samt forestille sig mulige begivenheder i den personlige fremtid.

Professor på Københavns Universitet og University of Cambridge Eske Willerslev modtager prisen for sin årelange, banebrydende forskning i fortidens planter, dyr, mikroorganismer og mennesker samt deres evolution og interaktion i tid og sted.

Med prisen følger 1 million kroner. Heraf øremærkes 750.000 kroner til forskningsaktiviteter, mens 250.000 kroner er en personlig hædersgave.