Einar Hansens svenske og danske fonde består af:

  • Allhemsstiftelsen
  • Direktør Einar Hansen og hustru fru Vera Hansens Fond
  • Einar Hansens Forskningsfond 

Einar Hansens danske forskningspris 2019 tildeles lektor Nicole Brisch.

Nicole Brisch er lektor i assyriologi ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Købehavns Universitet og tilldeles årets danske forskningspris for fremragende humanistisk forskning. Hun er del af en lang og internationalt anerkendt tradition af assyriologisk forskning ved Købehavns Universitet. Hun blev PhD ved University of Michigan, Ann Arbor i 2003 og var derefter i flere år tilknyttet Freie Universität Berlin og University of Cambridge.

I sin forskning har Nicole Brisch primært arbejdet med literære tekster fra Mesopotamien og Sumer, men hun er også stærkt interesseret i Nærorientens mytologier og rituelle liv. Brisch har under hele sin tid i København opretholdt samarbejde med Yale University og University of Chicago.

Einar Hansens svenske forksningspris 2019 tildeles lingvisten Niclas Burenhult.

Niclas Burenhult, docent i Allmän språkvetenskap ved Språk- och Litteraturcentrum ved Lunds Universitet, tilldeles årets svenske pris for sin banebrydende forskning om forholdet mellem sprog, kultur og kognition. Niclas Burenhult er ledende ekspert i aslisprogene, en gruppe austroasiatiske sprog som tales på Malackahalvön. 

Einar Hansens Forskningsfonds danske hæderspris 2019 tildeles professor Anne Holmen.

Anne Holmen er professor i engelsk og sprogvidenskab og centerleder ved Institut for Internationalisering og Parrallelsproglighed (i daglig tale CIP) ved Københavns Universitet. Hun har med sin forskning i sociolingvistik, sprogtilegnelse og interkulturel pædagogik, tilligemed sit stærke politiske engagement i ministerielle udvalg, gennem en lang karriere gjort en formidabel indsats for at styrke vores bevidsthed om nødvendigheden af og kompleksiteterne forbundet med fremmedsprogsindlæring fra grundskolen og frem. 

Einar Hansens Forskningsfonds svenske hæderspris 2019 tildeles professor Eva Hættner Aurelius.

Eva Hættner Aurelius er professor i litteraturvidenskab. Hendes forskningsfelt omfatter Birger Sjöbergs forfatterskab, kvindelitteratur fra ældre tid og fremfor alt selvbiografier og breve. Hun har gjort en betydende indsats for at etablere den internationale performance-forskning i Sverige.

Allhemstiftelsens pris til Einar Hansens minde tildeles professor Hanne Sanders. 

Professor Hanne Sanders har været leder for Centrum för Öresundsstudier ved Lunds Universitet, tidligere kaldet Centrum för Danmarksstudier, og påbegyndte den bogserie som stadig udgives af Centrum för Öresundsstudier. I bogserien har Sanders forfattet eller været redaktør for en række publikationer med fokus på relationer mellem Sverige og Danmark. Hanne Sanders er den første modtager af Allhemsstiftelsens pris til Einar Hansens minde. Prisen uddeles til den eller dem, som i Einar Hansens ånd har fremmet undervisning og forskning i Øresundsregionen.

Kunst, design og arkitekturprisen 2019 tildeles Salto og Sigsgaard.

I år er det designerne Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, der får Kunst, Design og Arkitekturprisen fra Direktør Einar Hansen og fru Vera Hansens Fond. Det er ottende gang, at denne særlige pris uddeles. Salto & Sigsgaard får prisen for deres mangeårige arbejde på et højt fagligt niveau med møbler, belysning, arkitektur og rum. Deres løsninger, hvad enten det drejer sig om genstande eller rum, er altid præget af at være gennemarbejdet i en høj kvalitet, og materialebehandlingen er præget af gennemtænkt omhu.