Som en del af symposiet Nye videnskabelige vinkler på coronakrisen holdt professor i kirkehistorie og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Centre for Privacy Studies ved Københavns Universitet Mette Birkedal Bruun et oplæg om, hvordan coronakrisen fik flyttet på privatlivets grænser.


Mette skriver om foredragets indhold:
Privatliv handler om grænser. Grænsen mellem hjem og arbejde, grænsen mellem personligt og offentligt, grænsen mellem de data, vi gerne vil holde for os selv, og dem, der fint kan være alment tilgængelige. Coronakrisen har vendt op og ned på de grænser. Vi går på arbejde, til fitness, til fest og i kirke derhjemme; digitale møder åbner vores stuer og soveværelser for folk, vi først lige har mødt; og vi giver villigt personlige data fra os for at lette smittetrykket. Jeg forsker i privatliv historisk set og har de sidste måneder været optaget af spørgsmålet: hvilket lys kaster historien på coronakrisens privatlivsforskydninger – og omvendt?


Oplægget blev holdt i Videnskabernes Selskabs Gl. Mødesal den 22 juni 2020 for et publikum med behørig corona-afstand og var en del af #royalacademylive.
Symposiets øvrige 20-minutters videnskabelige oplæg kan ses på hjemmesiden her og via Videnskabernes Selskabs Youtube-kanal.