Selskabet inviterede i samarbejde med L'Oreal Danmark og UNESCO til en fordragsaften.

Se eller gense foredragene her:

Line Vej Ugelvig, Københavns Universitet, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Biologisk Institut:

SYGDOMSKONTROL I MYRESAMFUND

Myrer er blandt de mest succesfulde dyr på kloden, og de har udviklet unikke egenskaber for at optimere deres sociale levevis. Særlig vigtig er deres evne til stort set at holde deres bo fri for smitsomme sygdomme en bemærkelsesværdig bedrift set i lyset af de epidemier, der rammer vores egne samfund. I mit foredrag vil jeg give et overblik over myrernes effektive sygdomsforsvar, som i høj grad bunder i en kollektiv indsats af årvågne arbejdermyrer samt fremhæve, hvordan yderligere forskning kan bidrage til et evolutionært perspektiv på bæredygtig sygdomskontrol i avancerede samfund.


Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, Syddansk Universitet, Naturvidenskabeligt Fakultet, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci:

FREMTIDENS GENOPLADELIGE BATTERIER

Genopladelige lithium ion batteries er i dag den mest anvendte teknologi til energiopbevaring i transportable apparater som f.eks. bærbare computere og mobiltelefoner. Dog er der stadig mange udfordringer på vejen mod mere effektive batterier og særligt i forhold til at udvikle batterier til elektriske køretøjer og opbevaring af vedvarende energi på stor skala. I dette foredrag vil vi se på, hvordan vi kan designe og fremstille materialer til nye typer af genopladelige batterier, der er billigere og mere effektive end den nuværende Li-ion teknologi. Vi vil også kigge ind i batteriets atomare opbygning og følge, hvad der sker med materialers struktur, når batterier af- og oplades.


Leticia Hosta Rigau, DTU, Nano , Institut for Mikro- og nanoteknologi

ENCAPSULATED DRUG-DELIVERY FOR MELANOMA TREATMENT

The aim of this project is to further develop artificial cells – micro-carriers containing several compartments – for the co-encapsulation two different compounds with antitumor properties in different/separated compartments within the same carrier. The potential of artificial cells in the context of melanoma treatment will be evaluated.