Offentligt foredrag

Historien, det digitale humaniore og kulturarven

Helle Porsdam

Helle Porsdam er professor (MSO) i amerikanske studier, SAXO-Instituttet, Afdelingen for Historie, Københavns Universitet.

Foredraget er delt op i to halvdele, hvor Helle Porsdam holder den første del:

Det digitale humaniora er kommet for at blive. De fleste er enige om, at den digitale teknologi er en stor gevinst, når det drejer sig om undervisning og formidling – på alle niveauer.  Den gør adgangen til og delingen af viden meget nemmere og er dermed med til at skabe et mere åbent og demokratisk samfund. Der er mindre enighed, når det drejer sig om det mere forsknings- og erkendelsesmæssige niveau. Hvilken indvirkning vil vores stigende brug af digitale medier have på vores måde at erkende og tænke på? Kan det digitale humaniora bygge bro mellem humaniora og teknologi/naturvidenskaberne? Eller er det digitale humaniora det endelige farvel til den klassiske humanistiske dannelse og forskning? Og hvad med vores kulturarvsinstitutioner; hvilken betydning vil ’crowd sourcing’ og anden digital involvering af brugere få for arbejdet med kulturarven og for vores forståelse af fortiden? I dette foredrag vil historiefaget, humanistisk erkendelse og arbejdet med kulturarven stå i centrum. 

Bo Ærenlund Sørensen, ph.d. fra Indstitut for Asien Studier, holder den anden halvdel:

Digitale værktøjer gør det muligt at kaste nyt lys på det kinesiske propaganda-apparats rolle i formationen og udviklingen af den moderne kinesiske stat. Dette foredrag vil præsentere en række eksempler på, hvordan brugen af computerteknologi lader os undersøge, hvordan den kinesiske presse er blevet brugt til at iscenesætte den offentlige forståelse af den samfundsmæssige udvikling. Hvor åben har pressen været? Med hvilke midler har den søgt at påvirke den offentlige mening? Og hvordan har dette forandret sig over tid?


2. maj 2016

19:30-21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  Copenhagen V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

Tilmelding

Se Foredraget

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +4525360770
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.