Offentligt Foredrag

den klassiske krystallografi i dag og i morgen

Poul Nissen

Poul Nissen holder foredrag om krystallografi

I 1912-14 opdagede von Laue og far/søn Bragg de fundamentale sammenhænge mellem röntgenstrålings krystaldiffraktion og krystallens atomare struktur - et uvurderligt værktøj så dermed dagens lys og har siden ført til utallige gennembrud i vores forståelse af atomer og molekylers struktur som grundlag for bl.a. kemi, materialefysik, biologi og medicin. 

Krystallografiske studier af biologiske makromolekyler er som opdagelsesrejser i cellens univers, hvor protein og RNA molekyler tager form og forklarer fundamentale biokemiske og cellebiologiske mekanismer. Krystallografi afdækker også fundamentet for sygdomsårsager og virkningsmekanismer af enzymer og lægemidler og danner derfor afsæt for bioteknologisk innovation. Krystallografi er fortsat i rivende udvikling og understøttes også i Danmark af markante investeringer i uddannelse og ny forskningsinfrastruktur.

3. nov 2014

19.30-21.00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

se foredraget

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.