Offentligt Foredrag

Carl Jacobsen og Kunsten

MFH

Maria Fabricius

Maria Fabricius holder foredrag om Carl Jacobsen og hans liv med kunst.

Det er i 2014 100 år siden brygger Carl Jacobsen døde. En af de sidste af hans utallige kunstgaver til København var Den lille Havfrue, som han fik opstillet på Langelinie i 1913. Forinden havde han blandt meget andet opført Glyptoteket, som er tætpakket med hans kunstskatte, og han havde, sammen med sin ægtefælle Ottilia, stiftet Ny Carlsbergfondet, som giver kunst til offentlige steder i Danmark.

Det vil ikke være indlysende for enhver, at penge tjent på øl skal gives tilbage til folk i form af kunst. Men sådan var det for Carl Jacobsen. Hans brændende interesse for kunst hang sammen med en stærk tro på kunstens betydning for vores samfund.

 Foredraget handler om Carl Jacobsen og hans liv med kunsten – og om den virksomhed på kunstens område, som Ny Carlsbergfondet fortsatte efter hans død.

6. okt 2014

19.30-21.00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

se foredraget

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.