Offentligt foredrag

Dansk forsknings guldmine: de danske registre og biobanker

Mads Melbye

Mads Melbye er læge, dr.med., professor i epidemiologi og sektordirektør på Statens Serum Institut samt professor i medicinsk epidemiologi ved Københavns Universitet.


Han har tidligere haft forskerstillinger i epidemiologi i Danmark og på National Cancer Institut, NIH, USA, før han blev statsepidemiolog og senere professor, chef for Afdeling for Epidemiologisk Forskning, og direktør for Sektor for Epidemiologi og Smitteberedskab, Statens Serum Institut, København. Han er også Consultant Professor ved Stanford University School of Medicine. Han har beklædt akademiske stillinger som NORFA-professor og adjungeret professor ved Karolinska Instituttet, Stockholm, Sverige. Han har skrevet mere end 500 publikationer og har et H-index på 75 i Web of Science. Han er den i Danmark, der har skrevet flest videnskabelige artikler i 'high impact' tidsskrifter inden for generel medicin (NEJM, Lancet, JAMA). Han er redaktør på Journal of the National Cancer Institute, og redaktionelt medlem af flere videnskabelige tidsskrifter. Han har fx været formand for de Nordiske Forskningsråds koordinerende organ (NOS-M) (2007-10), næstformand i Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom (2006-10), og er pt. fx formand for Helsefondens forskningsudvalg, indtil marts 2012 formand for det Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR) under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, og formand (2012-14) for 'Board of Scientific Councillors' (fra 2015 medlem af Governing Council), International Agency for Research on Cancer (IARC), Lyon, France, medlem af det svenske Videnskabsministeriums infrastrukturkomité og af Novo Nordisk Fondens Priskomité. Han er derudover medlem af flere komitéer, som rådgiver de offentlige myndigheder inden for områderne sundhed og videnskab. Medlem af the International Scientific Advisory Board, Biobank UK.

Om foredraget:

Dansk sundhedsvidenskabelig forskning er internationalt i top. Det skyldes ikke mindst Danmarks mangeårige tradition for opbygning af omfattende registreringer af den enkelte borger. Senest er også store biobanker med millioner af prøver kommet til. Disse milliarder af data omsættes dagligt til vigtig ny viden om, hvorfor sygdomme opstår, og hvordan de kan forebygges og behandles. Kom om hør om, hvordan registerforskerne arbejder med de store sundhedsspørgsmål, og hvordan den nye viden om gener og titusindvis af analytter i blodet indgår i deres arbejde.

14. mar 2016

19:30-21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  Copenhagen V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

Hvor?

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +4525360770
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.