Dale Mortensen

NOBEL LAUREATE LECTURE

dalemortensen

Dale Mortensen

On Tuesday 14 June at 15.00, the 2010 Nobel Laureate in Economics professor Dale T. Mortensen gave the lecture ”Markets with Search Friction and the Great Recession”, where he talked about his resercah leading to the Nobel Prize. The lecture took place at the Chr. Hansen Auditorium at the University of Copenhagen.

Torben M. Andersen, professor,lic.oecon., ph.d i økonomi vedAarhus Universitet skriver om nobelpristageren:

Dale T. Mortensen blev tildeltNobelpriseni økonomi i 2010– sammen med Christopher Pissarides og Peter Diamond –for deres analyser af friktioner på forskellige markeder, såkaldt søgeteori. Det teoretiske grundlag for markeder med friktioner, som de har udarbejdet, er blevet udvidet og er især blevet anvendt på arbejdsmarkedet, men det er også relevant i mange andre sammenhænge. De har udviklet modeller, som hjælper os med at forstå, hvordan arbejdsløshed, ledige stillinger og lønninger bliver påvirket af reguleringen og økonomisk politik. Dale T. Mortensen har et professorat ved Northwestern University, Evanston, Illinois men har været fast gæst på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet gennem mange år og har siden 2006 været tilknyttet instituttet som Niels Bohr-gæste professor på en bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond.

14. jun 2011

15.00

 • Sted:

  The Chr. Hansen Auditorie, "Kommunehospitalet”
  Øster Farimagsgade 5
   Copenhagen

 • Arrangement:

  Nobel Laureate Lectures

Spørgsmål

 • kdvs@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.