Offentligt Foredrag

om big science og ESS

Jørgen Kjems

Jørgen Kjems holder foredrag om ESS

Opførelsen af European Spallation Source, ESS, i Lund  er nu i gang og forventes afsluttet i 2019. ESS bliver verdens kraftigste neutronkilde, der skal benyttes af tusinder af forskere fra hele verden til studier af materialers biologiske, elektroniske, magnetiske og mekaniske  egenskaber på atomart niveau. ESS bliver en BIG Science facilitet, som skaber helt nye muligheder for frontlinie-forskning.  

BIG Science kræver investeringer i milliardklassen, og skal tilgodese mange interesser både hvad angår formål, ambitionsniveau og placering.  ESS vil især kunne tilføje afgørende ny viden om fundamentale biologiske processer på molekylært niveau ved at kombinere målinger Lund  af strukturer og bevægelser med modelberegninger og simuleringer, der udføres i det tilhørende datacenter i København.

17. nov 2014

19.00 - 21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

se foredraget

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.