Jesper Hattel

Digitale tvillinger – fra hype til anvendelse på virkelige problemer

Jesper Hattel

Foredraget er AFLYST for at inddæmme smittespredning af Corona-virus.

Samfundet gennemgår i disse år en voldsom forandring pga. den omsiggribende digitalisering. Vi kender f.eks. alle til, hvordan vores liv er blevet fuldstændig ændret pga. sociale medier. En igangværende lige så kraftig ændring er den måde, vi fremstiller ting på i industrien. Ændringen er dog ikke nær så synlig i den almene offentlighed. 

Dette betegnes ofte den 4. industrielle revolution eller kort Industri4.0, og en vigtig del af denne transformation er det, vi kalder ”digitale tvillinger”, hvor vi vha. målinger og avancerede matematiske modeller, der beskriver den underliggende fysik, kan gå ind og lave en digital repræsentation af et produkt og dets fremstillingsproces. Disse digitale tvillinger kan alt afhængig af formålet være meget komplekse eller relativt simple og gå fra nanometerskala op til meterskala. 
I foredraget vil vi vise forskellige eksempler fra avancerede 3D printprocesser i metal og plastic til mere traditionelt fremstillede emner fra bil- og vindmølleindustrien.

Portrætfoto: Flemming Jørgensen, DTU

Jesper Hattel er professor og sektionsleder på Institut for Mekanisk Teknologi på DTU. Han er uddannet civilingeniør og ph.d. og har i over 30 år forsket i hvordan, man kan computersimulere de komplekse fysiske fænomener, der finder sted under fremstillingsprocesser, der indgår i moderne produktion. Han er tidligere medlem af Danmarks Frie Forskningsråd og er en de drivende kræfter i MADE initiativet (Manufacturing Academy of Denmark) www.MADE.DK, der drejer sig om at sikre konkurrencedygtighed i danske virksomheder via avanceret produktionsforskning.

27. apr 2020

19.30-21.00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis. 
  Tilmelding nederst på denne side

  Dørene åbner kl. 19.00

Find vej

Tilmelding


Spørgsmål

 • Mette Miller Danielsen
 • Programkonsulent
 • 33435314
 • mda@royalacademy.dk