Brygmester Erik Lund og videnskabshistoriker Helge Kragh

Hvordan skaber man en unik, velsmagende øl med noter af videnskab?

Mød chefbrygmesteren fra Carlsberg Laboratorium og en velfortællende videnskabshistoriker i dette dobbeltforedrag, der både byder på viden om, hvordan man opfinder og udvikler en ny øl, hvilken betydning H.C. Ørsted havde for udviklingen af den danske ølbrygning og såmænd også smagsprøver på en helt ny øl.

I år er det 200 år siden, at Ørsted opdagede elektromagnetismen og lagde grundstenen til det moderne elektrificerede samfund. Hvad langt færre ved er, at han med sine andre videnskabelige landvindinger samt inspiration fra brygger J.C. Jacobsen fra Carlsberg havde en enorm betydning for Danmark som ølbrygningsland.

Der bydes på en smagsprøve af nyudviklet øl. 

Foredraget arrangeres af Videnskabernes Selskab i samarbejde med Husbryggeriet Jacobsen og Copenhagen Beer week

Fotos i artiklen: Privat og Videnskabernes Selskab

Erik Lund har en baggrund som levnedsmiddelkandidat fra KVL og er senere uddannet brygmester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole. De sidste 26 år har han arbejdet for Carlsberg, hvor han primært har beskæftiget sig med optimering af alle aspekter af brygprocessen og med udvikling af nye øl ud fra både traditionelle og nye råvarer. 

Helge Stjernholm Kragh er videnskabshistoriker og professor emeritus ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, hvor han er tilknyttet Niels Bohr Arkivet. Helge har været medlem af Videnskabernes Selskab siden 2001 og har på Selskabets forlag senest udgivet One hundred years of the Bohr atom (2015), Julius Thomsen. A Life in Chemistry and Beyond (2016) og Ludvig Lorenz - A Nineteenth-Century Theoretical Physicist (2018). Alle publikationer kan købes på Videnskabernes Selskabs webshop


Covid-19 forholdsregler

Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Der vil derfor være opstillet obligatorisk afspritning til hænder og du bedes holde god afstand til de andre deltagere. Desuden er der et begrænset antal deltagere til foredraget, så vi kan holde den nødvendige afstand. Du bedes derfor venligst melde afbud, hvis du bliver forhindret, så det er muligt for en anden at få din plads.

6. okt 2020

19.30-21.00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København V

 • Arrangement:

  HCØ2020 Offentlige Foredrag

 • Pris:

  Gratis. 
  Tilmelding nederst på denne side

  Dørene åbner kl. 19.00

Find vej

Tilmelding

Spørgsmål

 • Mette Miller Danielsen
 • Programkonsulent
 • 33435314
 • mda@royalacademy.dk