Jens Lundgren

Corona-pandemien: fra kaos til løsning

Jens Lundgren

Pandemier kommer med jævne mellemrum, og en kortlægning af mikroorganismer med pandemisk potentiale siden H1N1 influenzapandemien i 2009 har klargjort trusselsbilledet. Alligevel blev verden overrasket primo 2020. Frygten og usikkerheden var stor. Den politiske ledelse og ledelse af kritiske institutioner, der er afgørende i en hurtigt udviklende krise, blev stress-testet. Et forskningsapparat, der var forberedt, kunne hurtigt besvare kaos med nøgterne analyser. Forskning på tværs af naturvidenskabelige, økonomiske, juridiske og antropologiske felter blev skabt. Samarbejder på tværs af lægefaglige discipliner accelererede. En folkeoplysningsproces som ikke er set magen gik i gang; befolkningen var problemet (læs: smittekilden) men også løsningen (læs: ved ændret adfærd afbrydes smitteveje). Dette skete nationalt og internationalt. Udfordringer, trusler, stres, kølig analyse, panik, og åbenbaringer – i et sammensurium. Og langsom men sikkert blev aftegningerne af reelle løsningerne klarere og klarere. En forunderlig rejse.

Se eller gense foredraget her:Har du spørgsmål til Jens Lundgren?

Foredraget sendes LIVE her på siden og samtidig på Selskabets Facebookside.
Du har mulighed for at stille spørgsmål til Jens Lundgren via mail til kdvs@royalacademy.dk eller via kommentarfeltet på Facebook-begivenheden.

Har du ikke mulighed for at følge med LIVE?

Fortvivl ikke. Foredraget bliver optaget og vil efterfølgende kunne ses her på siden og på Selskabets YouTube kanal sammen med et væld af andre spændende foredrag.


Jens Lundgren er professor i infektionsmedicin ved Institut for Klinisk Medicin, det sundhedsfaglige fakultet ved KU, og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling, Rigshospitalet. Læge fra KU, og skrev sin disputats på National Institutes of Health (NIH), USA i 1980’rne. Forskningsmæssigt fokus på smitsomme virusinfektioner, inkl. HIV, influenza og andre luftvejsvira, samt infektioner hos immunsvækkede. Leder af Grundforskningsfonds center of excellence PERSIMUNE. Egne forskningsgruppe (www.chip.dk) har ca. 80 ansatte. Min families vinkel: arbejder for meget, er tosse god, og siger ja til for mange ting. 

Forsidefoto: creativeneko/Schutterstock
Portrætfoto: Rigshospitalet

22. feb 2021

19.30 - 21.00

 • Sted:

  live-foredrag her på siden og på Facebook

   Online

 • Arrangement:

  Offentligt foredrag

ingen Tilmelding

Foredraget bliver optaget uden publikum og kan følges live her på siden eller på Selskabets Facebook side 


Har du ikke mulighed for at følge med LIVE, kan hele foredraget ses efterfølgende enten her på siden eller på Selskabets YouTube kanal

Spørgsmål

 • Mette Miller Danielsen
 • Programkonsulent
 • 33435314
 • mda@royalacademy.dk