Hjulspindets hemmeligheder og

edderkoppers spindeadfærd

Thomas Hesselberg

Offentligt Foredrag med Thomas Hesselberg

Edderkoppens hjulspind er med sine komplicerede og smukke geometriske mønstre en af de mest fascinerende strukturer i naturen. I dette foredrag vil jeg fortælle hvordan edderkoppen bygger sit spind og komme ind på nogle af de hemmeligheder som videnskaben har afsløret om spindets struktur og funktion. Vi vil se nærmere på hvordan edderkoppen med dens beskedne hjernepacitet alligevel udviser stor fleksibilitet i dens byggeadfærd og formår at tilpasse dens spind til forskellige situationer såsom manglende ben, begrænset plads og vægtløshed i det ydre rum. Vi vil også undersøge spindet ud fra et biomekanisk synspunkt og se hvordan samspillet mellem struktur og materiale-egenskaber optimerer spindet til både at modstå vind og vejr samt at stoppe og fastholde hurtigt-flyvende insekter.

Thomas Hesselberg har en kandidatgrad i biologi fra Aarhus Univesitet og en PhD i biomimetik fra Bath Universitet i England. Han har arbejdet som forsker ved Ulm Universitet i Tyskland og Smithsonian Tropical Research Institute i Panama. Han har siden 2009 været tilknyttet afdeling for zoologi ved Oxford Universitet, hvor han forsker i komparativ biomekanik og dyreadfærd med fokus på edderkopper og hjulspind. Han arbejder desuden for afdelingen for efteruddannelse ved Oxford Universitet, hvor han underviser og koordineret det offentlige i biologi.

Se også www.thomashesselberg.com
28. apr 2014

19:30 - 21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35, 3. sal
  1535  København V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • For hvem:

  Alle er velkomne

 • Pris:

  Gratis

se foredraget

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • 25 36 07 70
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.