En aften med

EliteForsk-prismodtagerne

Traditionen tro, inviterede Videnskabernes Selskab årets EliteForsk-prismodtagere til at holde offentlige foredrag om deres forskning. 

Prismodtagerne får overrakt deres pris af Kronprinsesse Mary den 28. februar ved en festlighed i Operaen.


Kl. 19.00: Velkomst ved vicepræsident Hans Braüner Osborne, tidligere EliteForsk-prismodtager 

Kl. 19.05: Formanden for Danmarks Frie Forskningsfond, David Dreyer Lassen     

Kl. 19.10: Rebecca Adler-Nissen:

Kan internationalt diplomati skabe fredelige løsninger i den digitale tidsalder?
Foredraget giver en smagsprøve på aktuelle forskningsprojekter og vil komme ind på, hvordan stigende krav og muligheder for mere offentlighed i internationale forhandlinger udfordrer vores forståelse af international politik. Foredraget vil desuden demonstrere, hvordan sociale medier og digital disinformation forandrer vilkårene for krig, fred og samarbejde i det 21. århundrede.


Kl. 19.40:  Kristian Sommer Thygesen:
Atomart tynde materialer
Siden opdagelsen af grafen – et enkelt lag af kulstof atomer arrangeret i et hexagonalt gitter - som udløste en Nobel pris i fysik 2010, er et væld af andre atomart tynde materialer blevet fremstillet. Foredraget giver et indblik i den nye og anderledes fysik som observeres i denne ekstreme type materialer, samt nogle af de muligheder for teknologiske anvendelser dette giver anledning til. 

Kl. 20.10: Pause med øl og vand + snacks Kl.

20.30: Niels Jessen:
Hvor skal energien hen?
Type 2 sukkersyge og behandlingen heraf Ændringer i livsstil med fravær af fysisk aktivitet og let adgang til energirig kost har medført en kraftig stigning i forekomsten af type 2 diabetes, men hvorfor? Foredraget handler om arbejdet med at afklare mekanismer, som regulerer kroppens energiomsætning og samspillet med lægemidler, som bruges til at behandle sukkersyge. 

Kl. 21.00: Tak for i aften


12. mar 2019

19:00-21.30

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  København V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

TILMELDING:

HVOR?

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +45 25 36 07 70
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.