Epigenetik -

og dens rolle i udviklingen og behandling af kræft

Kristian Helin

Kristian Helin er direktør i Biotech Research & Innovation Centre (BRIC), Københavns Universitet fra 2003; professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU fra 2004; centerleder, Danmarks Grundforskningscenter for Epigenetik 2007-17; forskningsleder Danish Stem Cell Center fra 2012 og medstifter af biotek-selskabet EpiTherapeutics Aps.

Epigenetik er relateret til genetik. Epigenetikken beskæftiger sig med funktionelle forandringer af genomet, som kan overføres fra en generation til en anden, uden at det involverer ændringer i selve DNA-sekvensen. Epigenetik bliver ofte brugt af forskere som en ”brokkasse” for arvelige træk, hvor der ikke er en umiddelbar genetisk forklaring. Epigenetik er derfor blevet trendy!

Kristian Helin vil i foredraget forsøge at svare på nogle elementære spørgsmål om epigenetik:  Hvad er epigenetik? Hvilken betydning har epigenetikken for vores cellers hukommelse og funktion, og hvordan leder ændringer i epigenetiske proteiner til kræft? Han vil også diskutere, hvordan vi og andre har anvendt vores indsigt i de epigenetiske styringselementer til udvikling af nye behandlinger for kræftpatienter. Den epigenetiske forskning er et felt i rivende udvikling, og han glæder sig til en god diskussion med publikum.  

Foto: Mydtskov

11. dec 2017

19:30-21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35, 3.sal
  1553  Copenhagen V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

wptiger.com

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +4525360770
 • ebh@royalacademy.dk