Offentligt foredrag

Kan kontrollede forsøg hjælpe os med at forstå økonomisk adfærd?

Lars Gårn Hansen

Lars Gårn Hansen er professor i økonomi ved Københavns Universitets Institut for Fødevare og Resurse Økonomi. Han forsker i miljøøkonomi, regulering og forbrugeradfærd, men han har også arbejdet på andre områder. Han er medlem af De Økonomiske Råds formandskab og har deltaget i flere politik udvalg og udredninger inden for miljøområdet. Han er født i 1959, uddannet cand.polit. og blev lic.polit (phd) i 1997. 


Om foredraget:

Kontrollerede forsøg er den domminerende empiriske strategi inden for store dele af natur- og sundhedsvidenskaben. De seneste årtier har vi set en eksplosiv stigning i anvendelsen af kontrollerede forsøg inden for den økonomiske videnskab. Ligesom inden for andre videnskaber er der efterhånden udviklet en praksis for afvikling af økonomiske forsøg med mennesker i ’standard’ laboratorier rundt om i verden, og på det seneste er der sket en stigning i anvendes økonomiske feltforsøg. Men hvordan kan kontrollerede forsøg bidrage til vores forståelse af de grundlæggende drivkræfter bag økonomisk adfærd og til at belyse vigtige konkrete politik problemer? Foredraget beskriver, hvordan økonomer laver forsøg med mennesker i laboratoriet og i felten, hvad denne tilgang har betydet for økonomisk teori og diskutere muligheder og begrænsningerne i forhold til andre empiriske strategier på det økonomiske område. 

5. dec 2016

19:30-21:00

 • Sted:

  Videnskabernes Selskab
  H.C. Andersens Boulevard 35
  1553  Copenhagen V

 • Arrangement:

  Offentligt Foredrag

 • Pris:

  Gratis

Tilmelding

Hvor

wptiger.com

Spørgsmål

 • Eva Bang-Hansen
 • Projektleder
 • +4525360770
 • ebh@royalacademy.dk

Hos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.