Professor

Morten Rievers Heiberg

Fagområde:

Spansk historie, kultur og samfund. Italiensk historie, kultur og samfund. Sikkerheds- og udenrigspolitik.

Hvad er dit forskningsfelt kort beskrevet?

Jeg forsker primært i international politik på et historisk grundlag og har skrevet bøger om alt fra den spanske borgerkrig og 2. verdenskrig til den kolde krig. Senest en monografi om spansk-amerikanske relationer under den kolde krig (under udgivelse). I øjeblikket arbejder jeg på en monografi om spansk udenrigspolitik efter 2000. Jeg har også beskæftiget mig indgående med italiensk politik, ligesom jeg har ledet den officielle DIIS-udredning om påståede CIA-flyvninger i dansk og grønlandsk luftrum. Jeg har i en periode været optaget af retshistoriske studier.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer?

Som i al arkivbaseret forskning kæmper jeg især med at forstå dokumenternes kontekst. Jeg forsøger især at at finde nye kildegrupper, uden for de gængse diplomatiske samlinger, som kan forbedre og nuancere vores indsigt i, hvordan den udenrigspolitiske proces foregår.

Hvorfor er netop dette forskningsområde interessant?

International politik behøver næppe nogen nærmere præsentation som forskningsfelt, men jeg oplever, at man i offentligheden har stadig vanskeligere ved at forstå retningen og mekanismerne i international politik. Der forestår en jætteopgave med at analysere og forstå udviklingen i international politik efter Murens fald i 1989.

Hvad forventer du af dit medlemskab af Videnskabernes Selskab?

Jeg forventer at kunne indgå i et fremragende tværfagligt akademisk fællesskab.

  • Titel:
  Professor


  • Grad:
  Dr.Phil,


  • Fagområde:
  Spansk historie


  • Tilknytning
  Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet/Inst. for Engelsk, Germansk og Romansk

  • E-mail:
  dmg853@ku.dkHos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.