Professor

Stine Helene Falsig Pedersen

Hvad er dit forskningsfelt – kort beskrevet?
Vores centrale mål er at forstå regulering og funktioner af cellulær syre-base transport, herunder hvilke roller disse transportere spiller i cancer-udvikling.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer på dit felt?
En central udfordring er at der mangler strukturel information om de klasser af iontransportproteiner vi studerer, herunder deres interaktion med cellemembraner, og hvilke strukturelle ændringer der ligger til grund for deres regulering.

Hvorfor er netop dette forskningsområde så interessant?
Syre-base transportproteiner er ikke alene nogen af de evolutionært ældste proteiner og vidt udbredt i alle fyla, de er også centrale i sygdomme som fx cancer og er på grund af deres lokalisering i plasmamembranen oplagte drug-targets.

Hvad forventer du af dit medlemskab af Videnskabernes Selskab?
Jeg ser frem til vigtige forskningspolitiske diskussioner, hvor vi forhåbentlig kan bidrage konstruktivt til at fremme vilkårene for forskning i Danmark og udbrede fascinationen af, og forståelsen for, forskning i befolkningen; og jeg glæder mig til at få åbnet min egen horisont for al den fantastiske forskning, der foregår i Danmark i andre felter end mit eget.

Fortæl lidt om mennesket bag forskeren
Bor i gammelt hus i Gentofte med mand, hund, og to børn adopteret fra Korea; elsker at løbe (især når man kan snakke imens). Jeg er uddannet keramiker, før jeg blev biolog; ville også gerne have været filosof, astrofysiker, læge, dyrepasser (eller en kombination af disse).  • Titel:
  Professor


  • Grad:
  PhD


  • Fagområde:
  Cellebiologi, iontransportproteiner struktur og regulering, syre-base regulering, cancer


  • Tilknytning
  Københavns Universitet, SCIENCE, Biologisk Institut

  • E-mail:
  sfpedersen@bio.ku.dkHos Videnskabernes Selskab gør vi brug af cookies, med det formål at forbedre hjemmesiden, og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved brug af hjemmesiden accepterer du, at vi lagrer dine cookies hos os.