Forskningsdirektør

Birgitte Skadhauge

Fagområde

Genetik, Biologi, Biokemi, Teknologi og Fødevarer

Hvad er dit forskningsfelt – kort beskrevet?

Forskningsfeltet er relativt bredt: Generel genetik, biokemi, bioinformatik, forædling i forskellige organismer. 

Anvendelsesområder omfatter fermentering, drikkevarer/fødevarer sektor, agrobusiness med specifik fokus på sustainability, klima, engineering og fødevareproduktion.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer på dit felt?

Applikations- og big data analyse.

Udvikling af klimatolerante afgrøder i et hurtig skiftende miljø (varierende og ekstreme vejr forhold).

Øge fokus på cross-functionel initiatives for cirkulær fødevareproduktion som bl.a. kunne omfatte hightech engineering, agro, fremtidens afgrøder/fødevarer, suatinability og madspild.

Hvorfor er netop dette forskningsområde så interessant?

Da klimaforandringer og en øget population i verden giver større udfordringer for vores planet, er denne type forskning og innovation nødvendig for at sikre en mere bæredygtig fremtid. 

Hvad forventer du af dit medlemskab af Videnskabernes Selskab?

Udvide min horisont og netværk. Glæder mig til at inspirere og blive inspireret af meget vidende kollegaer i KDVS.

Fortæl lidt om mennesket bag forskeren

Personligt motiveres jeg af forskning som bidrager til opdagelser, forbedringer og oplysning for hele verden. Jeg drives af nysgerrighed og for at forske og teste - fra hypotese til praktisk demonstration.

    • Titel:
    Forskningsdirektør


    • Grad:
    Ph.D.


    • Fagområde:
    Plantefysiologi og forædling


    • Tilknytning
    Carlsberg Research Laboratory

    • E-mail:
    blm@plen.ku.dk