Hvordan ved vi det?

Videnskabernes Selskabs nye initiativ VidenSkaber er et mødested. Her sætter vi borgere og forskere sammen for at diskutere hverdagens store problemstillinger. Vi skaber og deler viden, når vi i workshops, debatter og formidling insisterer på at stille spørgsmålet: Hvordan ved vi det? Og vi gør det sammen med nogle af Danmarks dygtigste forskere på tværs af de videnskabelige discipliner.

- ”VidenSkaber vil bidrage til, at flere danskere får indsigt i, hvordan videnskab bliver til, og hvordan den kan bidrage, når vi skal finde løsninger på samfundets store udfordringer. I en tid, hvor verden kun bliver mere kompleks, og hvor sociale medier overstrømmer os med information, er der behov for at få styr på, hvad der er videnskabeligt underbygget viden. Det er faktisk helt afgørende, for at vi kan træffe oplyste beslutninger, og for at vi kan bevare tiltroen til myndigheder, forskere og hinanden,” siger præsidenten for Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch.

Videnskabernes Selskab ønsker med VidenSkaber at bringe videnskaben ud i hverdagen og invitere hverdagen ind i videnskaben. Målet er, at flere får indsigt i, hvordan videnskaben arbejder, og hvordan den kan bidrage, når vi skal finde løsninger på samfundets store udfordringer.

Læs mere på videnskaber.dk