Den 13. november fejrede Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab sit 275 års jubilæum.

Det markeredes med udgivelsen af en stor, gennemillustreret bog, som fås i både dansk og engelsk version.

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab 1742-2017

Et jubilæumsskrift

Redigeret af Marita Akhøj Nielsen

Bogen giver en fremstilling af hele Selskabets historie med særlig vægt på de seneste 25 år. Den falder i to dele, den »lange« historie og fagenes historie i Selskabet. I første del beskrives dels Selskabets oprindelse og institutionelle udvikling, dels Selskabet og det omgivende samfund. Anden del består af fem kapitler om hver sit store fagområde, skrevet af aktive forskere inden for hvert område. Bogen indledes med en oversigt over de tidligere fremstillinger af Selskabets historie og er forsynet med et omfattende personregister.

Den gode videnskabsformidling er omdrejningspunktet for alle kapitler. Nogle fag er vanskeligere at formidle end andre, men forhåbentlig vil alle, der interesserer sig for en konkret videnskab eller et bestemt emne, have fornøjelse af at læse i bogen. Fagene er vidt forskellige, det samme gælder forfatterne, og det er blevet respekteret uden forsøg på at fjerne individuelle særpræg, der i Selskabets ånd er blevet opfattet som en rigdom.

Omslaget markerer, at Selskabet ER medlemmerne. På forsiden afbildes det nuværende medlemsdiplom, på bagsiden referatet af det stiftende møde den 13. november 1742 med portrætter af de fem stiftere. Indersiden af omslaget er en mosaik med portrætter af samtlige nulevende medlemmer i Danmark.

232 sider, rigt illustreret. 400 kr. inkl. moms.

ISNB-nr 978-87-7304-410-0

For bestilling af bogen, kontakt venligst forlaget på publ@oyalacademy.dk eller på 33 43 53 00. 

Publikationerne kan ligeledes afhentes og betales ved personlig henvendelse ml. 10 og 15 efter forudgående aftale.